Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yetişen narenciye ürünlerinin kabukları genel olarak geleneksel yöntemler ile güneşte kurutularak değerlendirilmektedir. Biz bu portakal, limon ve mandalina kabuklarını geleneksel yöntemin dışında, daha hijyenik ortamda nasıl kuruturuz düşüncesiyle lojistik bakımdan en uygun yer olarak düşündüğümüz Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başladık.
Başta portakal kabuğu, limon kabuğu ve diğer narenciye kabuklarının kurutma isteği ile yola çıkıp hayalimize diğer meyve ve sebze kurutma işini de dahil ettik.
Tesisimize gelen tüm meyve ve sebzeler yıkanması, soyulması, kapalı fırınlarda kurutulması ve paketlenmesi tamamen kapalı ortamda, hiçbir katkı maddesi katılmadan yapılmaktadır. Bu sistem sayesinde ürünlerde mikrop, aflotoksin, küf bulunmamaktadır. Üretimlerimiz ISO22000 standartlarında gerçekleşmektedir ve işlemlerimiz sırasında ürünlerin besin değerleri, yapıları ve uçucu yağ kaliteleri bozulmamaktadır.
Günümüz koşullarında kurutulmuş meyvelerin bir çoğunun ithal edildiğini, bu ürünlerde katkı maddeleri, ilave şeker ve diğer tatlandırıcıların bulunduğu gözlemlenmiştir. Amacımız bölgemizde yetişen meyveleri hiçbir katkı maddesi konulmadan kurutarak yurt içi müşterilerimize sunmak ve ihraç ederek ülke ekonomimize katkı sağlamaktır.